Misstänks för sexbilder på dagis – dömd flera gånger

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha tagit sexuella bilder på ett förskolebarn i Växjö har dömts för flera brott, däribland misshandel och narkotikabrott.

Så sent som för ett drygt år sedan dömdes mannen till en månads fängelse för att ha misshandlat och hotat sin före detta flickvän och för att ha förvarat droger i lägenheten.

Enligt polisen begärdes ett så kallat skolutdrag ut från belastningsregistret på mannen i slutet av januari. Ett sådant utdrag måste alltid begäras av den berörda personen själv och sedan lämnas in till en potentiell arbetsgivare.

Men i ett sådant utdrag syns bara grova brott som mord, dråp, grov misshandel, människorov, grovt rån, barnpornografibrott och alla typer av sexbrott. Därför syntes alltså inte de brott, varav flertalet rör misshandel, som den i dag 27-årige mannen gjort sig skyldig till genom åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänks för sexbilder på dagis

Mer i ämnet