Sista flyget till Oskarshamn på skärtorsdagens eftermiddag

Uppdaterad
Publicerad

På skärtorsdagens eftermiddag är det tvärstopp för flygtrafiken på Oskarshamn, när Direktflyg lägger ner flyglinjen i förtid.

Ett av majoritetens argument för nedläggningen är att det bara är sju mil till Kalmar flygplats.

OKG och de stora företagen i Oskarshamn vill gärna ha kvar flyget i Oskarshamn, men anser även att de kan klara sig med den relativa närheten till Kalmar flygplats, det säger kommundirektör Ann-Christine Vösu till Smålandsnytt.

Holländsk intressent

Holländska AIS Airlines har piloter som hittills flugit från Oskarshamn på uppdrag av Direktflyg, och i en intervju med tidningen Barometern i slutet av mars säger AIS vd Arend van der Meer så här:

– Vi vill expandera i Sverige och det skulle kunna bli i Oskarshamn. Vi är villiga att se om det går att ändra flygtiderna för att fortsätta hålla flygplatsen öppen i Oskarshamn, men vi behöver lite mer tid om vi ska kunna göra förändringar. Jag ska ringa kommundirektören Ann-Christine Vösu och se vad som går att göra...men om flygplatsen stängs i juni har vi inte mycket tid.

Sista passagerarplanet

Fortfarande har kommundirektör Ann-Christine Vösu inte hört något från Holländska AIS Airlines, och stängningen av flygplatsen kom två månader tidigare än beräknat. Som det ser ut nu, blir skärtorsdagens kvällsflyg det sista som landar i Oskarshamn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.