Barn borta när förälder skulle hämta

Publicerad

Föräldrar till ett sjuårigt barn har anmält Alvesta kommun till Skolinspektionen efter att barnet var borta när det skulle hämtas från fritids.

När föräldern kom till fritidset sa personalen att barnet inte varit där på hela dagen. Enligt Smålandsposten visade det sig personalen hade förväxlat sjuåringen med en annan elev som hade samma namn, vilket innebar att båda barnen ströks från listan för den aktuella dagen.

Det sjuåriga barnet säger sig ha att meddelat personalen att hen skulle följa med en kompis hem och leka. Ingen i personalen kunde dock dra sig till minnes att de kände till det.

Utbildningsförvaltningen i Alvesta har utrett händelsen och ser allvarligt på händelsen. De anser att fritidshemmet brustit i tillsyn och kontroll eftersom de inte följde upp att eleven inte var där utan missuppfattat situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.