Södras ordförande: ”Tar en risk inför nästa säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagens årsmöte pratade ordförande Sune Lantz länge om det känsliga ekonomiska läget i klubben.

På torsdagskvällen höll Jönköpings Södra årsmöte. Ordförande Sune Lantz valdes om, men det var inte personvalen som låg i fokus denna kvällen. Nyvalde ordförande Sune Lantz ägnade i stället den större delen av mötet åt att prata ekonomi.

– Det är ju det  som det handlar om i superettan. Jag ville visa för medlemmarna hur tufft det är. Det egna kapitalet är nästan utraderat, och den totala driftsförlusten för klubbarna i superettan låg på 16,9 miljoner kronor för 2013.

Har bra läge

J-Södra är inget undantag. Det finns inget eget kapital, och det saknas fortfarande en miljon kronor för att klara ett nollresultat för året. Trots det säger Sune Lantz att man vill chansa och göra en satsning för kommande säsong.

– Vi väljer att ha kvar merparten av årets spelare och kanske krydda med någon extra då vi känner att vi har läge. Men det innebär att vi tar en risk om det skulle gå snett, och jag ville veta om jag hade medlemmarna med mig på det, säger Sune Lantz.

Sune Lantz vill inte prata om att ta sikte på allsvenskan redan kommande säsong, men säger samtidigt att han har en skön känsla.

– Vi har ingen uttalad målsättning för nästa säsong ännu, men för egen del känner jag att det finns möjligheter. Vi har ett positivt läge med spelare och med sponsorer, och det finns ingen riktig favorit i superettan.

Arenalösning kommer närmre

På årsmötet drogs också den stora frågan om var klubben ska spela sina matcher i framtiden. Sune Lantz säger att en lösning kommer allt närmre.

– Vi har hållit på i sex år med arenafrågan. I närtid måste vi få en preliminär överenskommelse med kommunen och det känns som att vi är på upploppet med att lösa detta. Det finns en gedigen utredning om att bygga en ny arena på befintlig plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.