Spänner bågen och siktar högt

Uppdaterad
Publicerad

Uppemot 400 bågskyttar från hela landet har i helgen besökt Huskvarna och SM i tävlingsgrenen 3D. För 12-åriga Filip Lindstedt från Månsarp utanför Jönköping var målet att försvara förra årets junior-sm-guld.

Tolvårige Filip Lindstedt från Huskvarna bågskytteklubb är en av Sveriges absolut mest lovande juniorer inom bågskytte. Tävlingsgrenen 3D som avgjordes i Huskvarna i helgen är en relativt ung gren och går ut på att målen är relativt naturtrogna djurfigurer.

– Jag tycker att det roligaste är att de är som riktiga djur, men av plast så att de inte springer iväg. Man har inte sikt överallt så man måste använda sina sinnen mer, säger Filip Lindstedt.

– Det är back to basic. Folk tycker det är roligt att gå i skogen och skjuta pilbåge som förr i tiden. Det blir mer variation och man får röra på sig, säger Dennis Ståhlkrantz som är arrangör från Huskvarna bågskytteklubb.

Vann stort

Och visst gick det vägen för Filip Lindstedt. Han segrade i sin klass med 456 poäng – nästan 98 poäng före tvåan. Och även i åldersklassen över, Långbåge Kadett 13, gick det bra för Huskvarna skyttarna. Filip Davidsson vann med 375 poäng och hans lillebror, Oskar Davidsson, kom på tredje plats.

Huskvarna bågskytteklubb som är framstående inom långbåge och klassiskt bågskytte på juniornivå men hade inga seniorer med vid helgens tävlingar.

I den olympiska tävlingsklassen recurve elit för seniorer vann Mikael Anderlé från Bågskytteklubben Sturarna och Micaela Karlsson, Mjölby bågskyttesällskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.