Spextidningen på Finnvedens gymnasium Foto: Kristin Renulf

Skandaltidningen på gymnasiet stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SVT uppmärksammat att elever hängs ut med bland annat sexuella anspelningar stoppar nu skolan den årliga traditionen.

Under ett möte mellan personal och elever från spexgruppen togs beslutet att traditionen med spex och spextidning stoppas på Finnvedens gymnasium i Värnamo.

– Vi var överens om att spexet i den form som det är nu är ett avslutat kapitel och även spexbladet som det är nu, säger gymnasiechef Magnus Flink.

Skandaltidning på skola

I tidningen med titeln ”Paradisespexet, ni är så fucking falska” hängdes elever ut med för- och efternamn och det skrevs om bland annat sexualitet och alkoholvanor. Både elever och personal som SVT talade med kände sig illa till mods av tidningen som delas ut en gång om året.

Magnus Flink menar att man ska kunna driva med händelser och sådant som händer i samhället men inte på det sätt som skett.

– Det finns saker som vi behöver arbeta med vad gäller värdegrund, vad som är ok att säga osv. Att ha respekt för andra. Vi kommer att göra ett arbete med detta inför nästa läsår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandaltidning på skola

Mer i ämnet