Foto: Thomas Friström

Stopp på E4 efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två personer omkom efter en kollision mellan en husbil och två personbilar utanför Markaryd. Olyckan ledde till totalstopp men norrgående körfält kunde öppnas tidigt på kvällen igen.

Olyckan inträffade när husbilen och en av personbilarna färdades sida vid sida och av okänd anledning hakade i varandra, enligt vakthavande befäl Eva Jirhall vid polisen i Kronobergs län.

– De åker över vajerräcket till mötande körfält, där de hamnar över en personbil, säger Eva Jirhall. I den mötande bilen färdades de två personer som senare omkom i kraschen.

Ytterligare tre personer har förts till sjukhus, enligt polisen.

Olyckan ledde till totalstopp på E4 i höjd med Markaryd i såväl norr- som södergående riktning. Trafikverket öppnade tidigt på kvällen norrgående körfält, södergående är avstängt fram till midnatt. Under tiden leds trafiken om via väg 520.

Enligt Eva Jirhall har det varit stökigt på olycksplatsen.

– Det är väldigt mycket trafik på E4, men nu när är det avspärrat så det ska förhoppningsvis ha lugnat ner sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.