Storfavorit i år igen

Uppdaterad
Publicerad

Ska försvara sitt SM-Guld

Patrik Johansson och CO-Drivern Jesper Johansson är storfavoriter inför Sydsvenska Rallyt. Förra året vann teamet SM-Guld i sin klass för fyrghulsdrivna otrimmade bilar.

Totalt blev dom trea i Sydsvenska rallyt förra året. Nu har dom siktet inne på att försvara sitt SM-Guld och vinna på hemmavägarna.

Tror på bra chans

– Jag tror vi har bra chanser vi leder just nu och nu börjar vår favoritsäsong, säger Patrik Johansson.

Många beskriver Patrik som en lugn förare. Och det kan Smålandsnytt som åkte med under dagens träningspass skriva under på. Det går i 166 km/h på dom smala grusvägarna utanför Pjätteryd.

Bilen flyger fram men Patrik ser ut som han är på väg till affären och skall handla mjölk. Han är heller ingen publikfriare och undviker gärna långa sladdar.

Kör aggressivt när det går dåligt

– Man förlorar för mycket tid på det. Jag kör ganska behärskat. Men det är klart att jag tänder till ibland och kör aggressivt när det går dåligt.

På fredag i nästa vecka drar Sydsvenska Rallyt igång med utgångspunkt från Tingsryd. Om bilen håller och teamet dvs kartläsaren Jesper Johansson och Patrik lyckas synka ihop som tidigare under säsongen i år. Tja, då blir det nog en Småländsk vinst i år. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.