Stort antal inbrott i Småland

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en helg med ovanligt många inbrott.

I helgen har en mängd inbrott rapporterats till polisen. Framförallt handlar det om villor som fått påhälsning av tjuvar. Det har stulits allt ifrån smycken och kontanter till en tv-apparat.

Under lördagsnatten och söndagen har polisen fått in sex olika anmälningar i Kronoberg, två i Kalmar län och i Jönköping har nio inbrott rapporterats. Och polisen menar att det har varit fler än händelser än vanligt

– Det har varit en drive i Kronoberg, där det varit mer inbrott än normalt, säger Mattias Örtendahl, vakthavande befäl vid polisen.

Mest har det handlat om mindre värdesaker som försvunnit efter att tjuvarna tagit sig in i villor genom att bryta upp altandörrar eller fönster, men flera företag har också fått ovälkomna påhälsningar. Bland annat klippte tjuvarna upp ett stängsel till en möbelbutik i Ingelstad stal trädgårdsmöbler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.