Foto: Arkivbild/TT

Stort publiktryck inför toppmöte

Uppdaterad
Publicerad

Över 10.000 personer väntas komma till Kalmar för att se lördagens toppmöte mellan Kalmar och Malmö på Guldfågeln Arena.

Ett drygt 20-tal poliser finns på plats för att upprätthålla ordningen.

– Vad jag förstår har det ramlat in mycket folk på stan, säger Alf Jacobsson, vakthavande befäl vid Kalmarpolisen, till Smålandsnytt vid 14.30-tiden.

Slutsålda biljetter

Än så länge uppges dock allt ha gått lugnt till och ingen supporter har heller behövts omhändertas för berusning.

– Vi får hålla tummarna för att det blir en trevlig match, säger Alf Jacobsson.

På lördagseftermiddagen meddelade Kalmar FF att alla sittplatsbiljetter är slutsålda. Knappt 500 ståplatsbiljetter var allt som fanns kvar tills arenans fulla kapacitet på drygt 12.000 personer var uppnådd.

Obesegrade hemma

I Kalmars 18-mannatrupp som är aktuell för spel saknas avstängda David Elm, Emin Nouri och Jonathan Ring och skadade Stefan Larsson. Pär Ericsson ingår i matchtruppen för första gången.

– Vi ser fram mot matchen mot Malmö. Det är alltid tungt att förlora och nu förlorade vi mot AIK borta, en toppmatch och då vill man spela match igen så fort som möjligt. Så nu är vi glada att laget som leder serien kommer hit till vår arena där vi är obesegrade den här säsongen och därför känner jag att vi har stora möjligheter att ta tre poäng, sade tränaren Hasse Eklund inför matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.