Svårt ta tåget till fjällen

Publicerad

Planerar du att åka till fjällen på sportlovet? Då är tåg kanske inte det bästa alternativet.

Trots att det är nästan fyra månader kvar till sportlovet börjar många redan planera vad de ska göra under veckan. När Julia Ahlrot skulle boka familjens resa med nattåg till Åre tog det stopp.

– Det visade sig att det inte längre går några nattåg från södra Sverige till fjällen. Man är tvungen att ta dagtåget till Stockholm och byta där, säger hon.

Veolia kör förvisso två nattåg direkt från Malmö under sportlovsveckan, men de har varit fullbokade sedan länge. SJ har bara nattåg från Stockholm. I sin besvikelse skrev Julia Ahlrot ett öppet brev till transportföretagen, som tidigare i veckan publicerades i Sydsvenskan.

– Då fick jag snabbt svar från dem att de beklagade att det inte går. Men jag hade hellre sett en lösning på problemet och att de ordnade de här tågen, säger hon.

I en replik till Julias insändare svarar SJ att det inte är lönsamt med nattåg från Malmö, på grund av för svagt intresse hos resenärerna. Veolia svarar att deras turer redan har så många platser som Trafikverket tillåter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.