Fatih Kurtulus ordförande Råslätts SK Foto: Johannes Tolf

”Stoppa spel på lägre divisioner”

Uppdaterad
Publicerad

Stoppa spel på matcher i lägre divisioner. Det säger Råslätts SK:s ordförande när nu före detta spelare bekräftat för Uppdrag Granskning att det förekommit läggmatcher i klubben.

Fatih Kurtulus var själv med och såg matchen mot Eskilsminne som spelades i augusti förra året. Och som Råslätts SK förlorade med 5 – 0. Men tanken på att det skulle var en läggmatch slog honom aldrig.

– Det var en bra och jämn match. Inget konstigt, säger han.

Men nu, drygt ett år senare, har bilden klarnat.

– Besviken, förbannad, chockad. Det är väl de känslorna man har idag. Vi har diskuterat det här med spelarna och de har försäkrat oss om att det inte har förekommit.

För låg nivå

Nu vill Fatih Kurtulus som är ordförande i Råslätts SK att Svenska Spel och andra spelbolag ska ta sitt ansvar och stoppa spel på matcher i de lägre divisionerna.  

– Spel på den här nivån är fel. Det är för låg nivå för att spel ska förekomma. Spelarna tjänar inte några nämnvärda pengar på den här nivån.

Fatih Kurtulus tycker att föreningen har tagit sitt ansvar och gjort vad de har kunnat efter vad som framkommit efter matchen i augusti förra året, genom att utbilda spelarna och påtala att spel på matcher inte får förkomma. Och han vill tro att klubbens rykte inte tagit skada av det som hänt.

– Jag hoppas att alla kan se igenom detta att det är egna initiativ från spelare och inget som föreningen står bakom. Detta är så fel det bara kan bli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.