Östgötapendeln. Foto: SVT

Tågpersonal i Nässjö kan bli av med jobben

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal tågvärdar och lokförare i Nässjö kan bli av med jobben. Detta i samband med att Östgötapendeln slutar att gå till Jönköping.

All personal som i dag arbetar i Nässjö för tågbolaget Arriva har blivit uppmanade att söka nya jobb. Det handlar om att 20-tal tågvärdar och lokförare.

Tågbolaget Veolia tar nästa sommar över tågtrafiken mellan Tranås och Jönköping, eftersom Östgötapendeln från och med 1 juni 2015 slutar att gå hela vägen till Nässjö och Jönköping. Och Veolia kommer inte automatiskt att ta över personalen.

– Vi kommer inte att köra de linjerna i framtiden, så eftersom vårt avtal slutar så är det upp till Veolia om de vill ta över personalen, säger Peter Wattvil, som är kommunikatör på Arriva.

Eftersom det inte bedöms som ett övertagande av verksamheten så har Veolia ingen skyldighet att ta över personalen. Personalen har däremot möjlighet att söka jobb hos Veolia.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.