Förseningar i tågtrafiken i Småland

Uppdaterad
Publicerad

Det är för närvarande förseningar på ett flertal sträckor i tågtrafiken. De flesta beror på signalfel.

Tågtrafiken mellan Emmaboda och Karlskrona har varit drabbade av svårlösta signalfel under torsdagen. Som följd av detta har ett flertal avgångar tvingats ställas in. Enligt Trafikverkets prognos ska signalfelet vara åtgärdat kl 20.

Tåg gick sönder utanför Jönköping

Ett tåg gick på torsdagsförmiddagen sönder mellan Huskvarna och Tenhult. Detta påverkade tågtrafiken mellan Jönköping – Nässjö samt Jönköping – Falköping, men vid halv ett kunde det trasiga tåget slutligen bogseras bort. Nu har trafiken släppts på igen, men vissa tåg har blivit inställda och förseningar är att vänta för en tid framöver.

Signalfel mellan Alvesta och Växjö

Även utanför Gemla har ett signalfel orsakat förseningar under torsdagskvällen. Det ska dock enligt Trafikverket vara åtgärdat och trafiken kan nu rulla på igen, med förseningar som följd.

Fortfarande förseningar Borås – Värnamo

Ett signalfel mellan Borås och Värnamo gör att tågen där måste köra med reducerad hastighet. De stationer som kan påverkas av detta är Borås C, Gnosjö, Hestra, Hillerstorp, Limmared samt Värnamo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.