Anton Pashorin och Matilda Bäckström med nyfödda dottern Daria. Foto: Hanna Nilsson

Toppnamn inte alltid förstaval

Uppdaterad
Publicerad

Inget av de tre par vi träffar på BB i Kalmar idag har valt något av toppnamnen på listan. För dem var det andra saker som spelade in i valet av namn.

– Vi ville ha något som både var slaviskt och svenskt, eftersom jag kommer från Ryssland och Mathilda är svensk, säger Anton Pashorin som tillsammans med Mathilda Bäckström precis blivit föräldrar till Daria, fem timmar gammal.

Hela livet

Och det står klart att namnet har en stor betydelse.

– Jag tror det spelar en väldigt stor roll. Det ska ju fungera hela livet. Nu blir det Milton och det hoppas vi ska bli bra, säger David Gränsmark, nybliven förälder tillsammans med Emma Gränsmark.

Olika förslag

Elise är ett drygt dygn gammal och hennes föräldrar lutar allt mer åt att Elise är det slutgiltiga namnförslaget.

– Vi har haft flera olika på förslag. Men nu är det Elise som gäller och det känns väldigt bra. Det lutar åt att det blir så, säger Maria Bagewitz. Elises pappa heter Johannes Österberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.