Tre inbrott på fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar nu för att hålla dörrar öppna eller olåsta, trots att det är så varmt väder.

Under fredagen inträffade tre inbrott på kort tid i och runt Jönköping. Det första var på Brinkgatan i Vätterslund, strax utanför staden. Bara några timmar senare bröt sig okända personer in i en bostad på Södra Hasselgränd i Huskvarna. Kort därefter, runt 22-tiden skedde ytterligare ett inbrott på exakt samma gata, där förövarna tog sig in genom att lyfta ut ett fönster.

– I alla fall har är familjerna som bor där bortresta. Vi har ingen misstänkt och vi vet heller inte vad som har stulits, säger Bengt Netterström, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Stjäl trots folk är hemma

Oftast är det grannar som eller blomvakter som har slagit larm när det sett okända personer vandra omkring i bostäderna.

Polisen vill uppmärksamma samtliga personer som befinner sig hemma att hålla dörrar och fönster stängda och låsta, trots att sommaren nu steker på som mest.

– Det finns ju fall där tjuvar går in och stjäl trots att familjen är hemma eller sitter i trädgården, säger Bengt Netterström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.