Foto: Karin Lagerlöf/Kalmar Öland Airport

Två nya flyglinjer från Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag den 1 september startar ett brittiskt flygbolag två nya direktflyg från Kalmar till Berlin och Göteborg.

Både näringslivet och privatresenärerna i sydöstra Sverige får nu två nya destinationer i norra Europa att resa till, eller att flyga vidare ifrån.

Många målgrupper

– Det viktiga är att välja destinationer där vi ser en potential att lyckas genom att vända oss till flera olika målgrupper, säger Ronny Lindberg som är flygplatschef på Kalmar/Öland Airport.

– Berlinflygen kommer även att ge vår besöksnäring möjlighet att nå fler marknadssegment i Tyskland, säger Ronny Lindberg.

Minskar restiden

– Vi är glada över att kungöra dessa två nya linjer i samarbete med Kalmar Öland Airport, bmi har redan stor erfarenhet av Sverige med våra befintliga linjer från Göteborg till Birmingham och Stavanger, Karlstad till Frankfurt, liksom vårt samarbete med Flyglinjen, säger Ian Woodley, styrelseledamot i det brittiska flygbolaget, bmi.

– De nya linjerna kommer förbättra tillgängligheten till och från Kalmar avsevärt. Från Berlin finns det förbindelser till de flesta delar av världen, och naturligtvis kommer Göteborgsflyget att minska restiden till västkusten avsevärt, avslutar Ian Woodley.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.