Unga män åtalas för rån och stölder

Uppdaterad
Publicerad

I juli utsattes Coop i Forserum för ett brutalt rån där en ur personalen hotades med yxa. Nu åtalas en 18-åring för rån och flera fall av grova stölder och en 16-åring åtalas också han för flera fall av grov stöld.

De båda männen har begått brotten mellan perioden maj-juli i 2014. Var för sig eller tillsammans åtalas de för sex fall av grov stöd eller stöld. Bland annat har de brutit sig in i Ragnar Bilvårds AB:s lokaler i Nässjö och tagit dator och verktyg till ett värde av 15 000 kronor.

Privatbostäder 

De har också brutit sig in i två privatbostäder i Nässjö och stulit gods för sammanlagt 140 000 kronor respektive 11 000 kronor.

Rånet mot Coop i Forserum begick 18-åringen, enligt åtalet, ensam och han ska då ha hotat en ur personalen med en yxa samtidigt som han skrek ”ge mig pengarna”.  Han fick med sig 1500 kronor i kontanter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.