Stefan Gustafsson (KD), kommunalråd Sävsjö. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Valaffischer förbjuds i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

Sävsjö kommun förbjuder valaffischer på kommunal mark och offentlig plats inför höstens val. Anledningen är att man anser att det förstör stadsmiljön.

– Det finns en informell överenskommelse mellan partierna sedan många år tillbaka som innebär att vi är överens om att inte sätta upp valaffischer inför val. Nu har vi även tagit ett formellt beslut om att inte ge tillstånd till valaffischer, säger kommunalrådet Stefan Gustafsson (KD).

Han säger att anledningen till beslutet är att de lokala partierna tycker att det inte fungerat att ha valaffischer eftersom de ofta rivits ner och förstörts.

– Som vi ser det så är det bättre att bedriva valarbete på andra sätt. Valstugor har vi till exempel inget emot, säger Stefan Gustafsson.

Eventuella valaffischer som sätts upp utan tillstånd kommer plockas ner av kommunen. Däremot är det tillåtet att affischera på privat mark.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.