Överrums hälsocentral. Foto: Tittarbild/Gunilla Crans

Vården i Överum är räddad

Publicerad

Hälsocentralen i Överum blir kvar och kommer att drivas av Landstinget själva i fortsättningen

Sedan flera år tillbaka har hälsocentralen i Överum drivits av en privat vårdgivare, men när de inte ville driva det vidare blev situationen akut. Landstinget försökte hitta en annan privat aktör, men det misslyckades. Därför kommer Landstinget i fortsättningen att driva hälsocentralen i egen regi.

– Vi har jobbat oerhört intensivt en längre tid med att lösa bemanningen på Överums hälsocentral och vi glada över att vi nu har hittat en lösning, säger Jessica Rydell (MP), landstingsråd med ansvar för primärvården.

Engagerat bygden

Många av de 1200 invånarna har engagerat sig för att få ha hälsocentralen kvar och det har bland annat skrivits listor för att få behålla vården i Överum. En av dem som engagerat sig Stig Karlsson på pensionärsorganisationen PRO och han är lättad idag. Men han är också kritisk till att beslutet innebär att Hälsocentralen bara kommer att hålla öppet två dagar i veckan.

– Det är ett stort upptagningsområde och det blir kaos här om det inte finns en läkare här hela tiden, säger Stig Karlsson på PRO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.