Växjö bröt Färjestads svit

Färjestad var på väg mot fjärde raka segern. Men Växjö Lakers vände – och vann med 2–1 i förlängning.

I mitten av tredje perioden hittade pucken nätet för första gången i kvällens match. Efter lite flipper framför Växjömålvakten Cristopher Nihlstorps kasse sköt Färjestads poängkung Milan Gulas ett löst och lågt skott. Via Lakersbacken Cory Murphys skridsko smet pucken över mållinjen. 1–0 till Karlstadlaget.

Men glädjen blev kortvarig.

För två minuter senare kvitterade gästernas Robin Söderquist till 1–1. Ett resultat som stod sig under ordinarie matchtid. Och SHL-matchen skulle avgöras i förlängning.

Då fixade forwarden Liam Reddox extrapoängen. 2–1 till Växjö som bröt Färjestads segersvit.