Växjö tillbaka som vinnare

Växjö hade två raka SHL-förluster. Mot Linköping var man nära tre poäng – men det blev två. Nick Johnson avgjorde med sitt 5-4-mål i förlängningen.

När lagen möttes i den femte omgången vann Växjö på bortais med 5-3.

På tisdagen blev det återigen en målrik tillställning. En match som inledningsvis handlade mycket om powerplay.

Växjö är ett av lagen i SHL-ishockeyn som drar på sig mest tvåminutersutvisningar. Det syntes bland annat i förlusten mot HV71, och mot Linköping.

Innan fem minuter var spelade gjorde bortalaget matchens första mål just i powerplay. Jonas Junland lade en fin passning till Broc Little som styrde in pucken i mål.

Kvitteringen dröjde inte särskilt länge. Också den kom i fem mot fyra. Rhett Rakhshani var målskytt.

Poängligaledare gjorde mål

Men bortalaget fick strax efter ett nytt numerärt överläge. Precis efter att det hade tagit slut spelade Jonas Junland till poängligaledaren Jeff Taffe, som rakade in pucken.

Ställningen stod sig dock inte perioden ut utan Tuomas Kiiskinen kvitterade före paus.

Tidigt i mittperioden tog Linköping ledningen för tredje gången när Broc Little tryckte in 3-2.

Men precis som tidigare replikerade Växjö.

3-3 kom efter ett långt byte från Växjö, där Cory Murphy till slut nätade. Och innan pausvilan forcerade även Liam Reddox in 4-3 till hemmalaget.

Nick Johnson satte straff

Linköping, som bara plockat fyra poäng på sex bortamatcher tidigare under säsongen, bytte målvakt till den tredje perioden. David Rautio kom in och då mindre än en minut återstod av ordinarie tid lämnade han kassen för att man skulle kunna spela sex mot fem.

Det gav effekt. Med 22 sekunder kvar på matchklockan prickade Jeff Taffe in kvitteringen, efter ett skott från Jonas Junland. Backens tredje assist i matchen.

Målet renderade i en poäng för Linköping eftersom Nick Johnson satte 5-4 i förlängningen. Det innebar Linköpings fjärde raka förlust.