Vernissage av kommunens nya konstinköp

Uppdaterad
Publicerad

Det bjöds på bubbelvatten och salta pinnar när Kalmar kommun hade vernissage av sin nyinköpta konst på biblioteket i Kalmar.

– Jag blev omedelbart förtjust av Erik Lunds keramikfat, det skulle passa utmärkt i vår konferenslokal på Kommunhälsan, säger Isabel Hoas Gustavsson.

Kalmar kommun köper in så kallad löskonst för cirka 100 000 kronor per år. Det är bland annat tavlor och keramik som visades upp i utställningslokalen på biblioteket i Kalmar idag.

Personalen på de olika kommunala förvaltningarna fick lämna sina önskemål om vad som skulle kunna passa in på respektive arbetsplats.

– Det är tjänstemännen på kultur och fritid som har till uppgift att rättvist fördela de olika konstverken till respektive del av kommunens verksamheter, säger Ingegerd Petersson som tidigare varit ordförande för konstinköpsgruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.