Förälder med barn på förskolan: ”Vi har inte fått någon hjälp alls”

Uppdaterad
Publicerad

– Vi har fått klara oss helt själva, ingen har kontaktat oss eller frågat hur vi mår, säger en förälder som är mycket kritisk till hur kommunen agerat efter att en praktikant på en förskola är häktad och misstänkt för att ha begått grova våldtäkter mot barn på förskolan.

Kommunen har tidigare sagt att de satt in en krisgrupp för att hantera föräldrarnas oro efter att det uppdagats att barn våldtagits av en praktikant.

Men föräldrarna håller inte med om att de fått stöd från kommunen. En förälder berättar om informationsmötet som ägde rum på förskolan i fredags eftermiddag.

Sexövergrepp på förskola

– På mötet var alla tagna, och vi såg att personalen hade gråtit. De läste upp ett papper som berättade kort om vad som hänt. Men sedan sa de att vi inte fick ställa några frågor.

Föräldern säger att det kändes det som om hela världen gick sönder när de fick information om att en praktikant var misstänkt för grov våldtäkt.

– Men sen, efter mötet, blev vi bara hemskickade och har fått klara oss på egen hand, säger föräldern, som är mycket kritisk mot hur kommunen och förskolan agerat efter händelsen.

Kommunen tycker att de ordnat krishjälp

På mötet som ägde rum på förskolan vid 18-tiden på fredagen deltog förskolepersonal, föräldrar och en sjuksköterska.

– Ingen har hört av sig till oss föräldrar under helgen och jag förstår inte hur vi ska kunna stötta våra barn när inte vi som föräldrar får stöttning efter det som hänt.

Den ansvarige förvaltningschefen tycker att man från kommunens sida gått ut med information och att man har en organisation som medger krisstöd.

– Men känner man som förälder att man inte fått det stöd man behöver så uppmanar jag den personen att ta kontakt med oss på kommunen så kan vi hjälpa till med kontakter, säger förvaltningschefen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexövergrepp på förskola

Mer i ämnet