Alternativ vårdcentral vill konkurrera med Sörmland

Publicerad

Vidar vårdcentral i Järna flyttar från ytterområdet till centrum. Vårdcentralen fokuserar på en alternativ vårdfilosofi med antroposofisk inriktning. Med nytt centralt läge hoppas vårdcentralen kunna locka vårdtagare från Sörmland.

Genom att flytta från yttre Järna till ett mer centralt läge vill vårdcentralen att det ska bli lättare att söka vård. Dessutom hoppas man kunna dra till sig vårdtagare från andra län som Sörmland, vilket är möjligt på grund av det fria vårdvalet. Vidar vårdcentral riktar in sig på alternativ antroposofisk läkekonst i kombination med skolmedicin.

I ett pressmeddelande skriver Vidar vårdcentral att efterfrågan på vårdcentraler ökat. Inom verksamheten ryms en husläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, diabetes-, astma- och KOL-mottagning, utredningar, provtagningar, psykoterapeuter, samtalsterapeuter och hemsjukvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.