Assyriskas ekonomi räddad

Uppdaterad
Publicerad

Under hela 2015 har Assyriska FF samlat in pengar för att rädda klubbens ekonomi, och därmed även den elitlicens som krävs för fortsatt spel i Superettan.

I måndags saknades det fortfarande 150.000 kronor för att nå målet på 1,5 miljoner kronor. Och idag meddelar styrelsen för Assyriska FF att man nått målet och att klubben kommer att fullfölja de åtaganden som ställs som krav från förbundet i syfte att klara elitlicensen. Samtidigt är styrelsen tydlig med att det är Svenska Fotbollsförbundet som fattar beslutet kring elitlicensen.

– Styrelsen vill rikta ett stort tack till samtliga som har hjälpt oss med detta arbete och till samtliga som donerat pengar till klubben, både privatpersoner och samarbetspartners. Assyriska har varit en elitfotbollsklubb i många år och vår plats är i eliten även i framtiden, säger Gabriel Isskander, vice ordförande i Assyriska FF.

Söndagen fortsatte bra för Assyriska. Ytterbacken Isa Demir blev stor matchhjälte för Södertäljelaget då han gjorde matchens enda mål i den 92:a minuten hemma mot Gais i Superettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.