Karolinska sjukhuset. Foto: TT

Fotgängare allvarligt skadad efter påkörning av bil

Uppdaterad
Publicerad

En fotgängare längs Klockarvägen i Södertälje blev påkörd av en bilist och fick föras till sjukhus. Personen var medvetslös när polisen anlände till olycksplatsen.

Vid 14.30-tiden på lördagen blev en fotgängare påkörd av en bilist på Klockarvägen i Södertälje. Mannen fick kraftiga skador mot bålen och fördes med ambulans till Karolinska sjukhuset.

Sjukhuset meddelar på söndagsmorgonen att mannen är allvarligt skadad men att läget är stabilt.

– Personen var medvetslös när polisen kom till platsen. Polispatrullen fick följa med till sjukhuset för att kunna förhöra den skadade om vad som hänt, säger Albin Näverberg vid länskommunikationscentralen för Stockholmspolisen.

Vårdslöshet i trafik

Enligt Marcus Ridby, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, har man gjort en anmälan om grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

– Om man krockar och skadar någon så kan man bli vållande till kroppsskada, men det är något som utredningen får visa, säger Albin Näverberg.

Även en annan man blev påkörd vid samma tillfälle men han klarade sig utan allvarliga skador, skriver lt.se. Enligt tidningen var männen ute och joggade när olyckan inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.