Gårdsägarna tar bort enda vargskyddet

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen togs vargskyddet bort från gården som varit utsatt för fyra vargangrepp i Södertälje. Lantbrukarnas riksförbund uppger till lt.se att anledningen var att skyddet inte ansågs ha någon effekt.

Efter upprepade vargangrepp på Molstabergs säteri i Södertälje har Länsstyrelsen bland annat satt upp lapptyg för att skrämma vargarna. Dessutom har de byggt nattfållor med stängsel och elnät.

Ytterligare pengar har getts för att sätta upp mer ordentligt stängsel, men de har ägarna betalat tillbaka till Länsstyrelsen. Sture Johansson från Lantbrukarnas riksförbund representerar gårdsägarna. Han säger till lt.se att pengarna betalades tillbaka då gårdsägarna tyckte att 150.000 var för lite pengar för att bygga stängslet och att de inte kunde leva upp till motkraven från Länsstyrelsen.

Just nu behandlar Länsstyrelsen en ansökan om skyddsjakt på vargen i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet