Foto: SVT

Hovsjöbor hoppas på sjönära bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Hovsjöborna hoppas att byggandet av sjönära bostäder ska fullföljas och inte bromsas av Bert Karlssons planer på asylboende i området.

På söndagen berättade SVT Södertälje att planerna på att bygga sjönära bostäder i Hovsjö försenas av Bert Karlssons ansökan om asylboende i området. Men behovet av ett lyft för miljonprogramsområdet har länge funnits och Hovsjöbor hoppas att de nya bostäderna snart ska bli verklighet.

– Hovsjö har ju inte haft jättebra rykte. Det skulle vara jättebra om man byggde lyxlägenheter därnere så att även folk som har lite mer pengar flyttar hit, säger Rima Al-Haek.

Stort behov av lyft

Just när Södertälje kommun fått igenom en detaljplan för nya bostäder i det attraktiva läget mot Måsnaren i Hovsjö kom en ansökan om att öppna asylboende i området in – och nu har bostadsplaneringen bromsats.

Samhällsplanerare har i över ett decennium talat om behovet av att möjliggöra bostadskarriär i Hovsjö och ge miljonprogramsområdet ett lyft .

Att ansökan om ett asylboendet kommit in nu och stoppat upp bostadsprojektet är inte populärt.

– Hovsjö har alltid strävat efter att närma sig Måsnaren och det här skulle vara en väg dit med attraktivt boende i området, säger Urban Dahlberg, plan- och bygglovschef på Södertälje kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.