Foto: SVT

Ja till 50 nya bostäder i Pershagen

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart Södertälje kommun får bygga upptill 50 bostäder vid Pershagens varv. Det meddelade Mark- och miljööverdomstolen på tisdagen.

På tisdagen kom så beslutet från Mark- och miljööverdomstolen om att det nu är det fritt fram för Södertälje kommun att bygga upptill 50 bostäder vid Pershagens varv. Tio av de planerade bostäderna som godkänts är såkallade flytande villor, resten radhus och flerfamiljshus.

– Jag är såklart jätteglad eftersom att vi har ett starkt behov av nya bostäder i Södertälje, detta är dessutom ett väldigt spännande läge och en spännande utformning, med både radhus och ”flytande boende”, säger Håkan Buller (S), ordförande stadsbyggnadsnämnden.

Enigt beslut

Planerna på nya bostäder i området har varit omstridda och överklagats i omgångar, först till Länsstyrelsen och sedan till Mark- och miljödomstolen. I båda fallen har kommunen vunnit. Därefter begärde någon prövningstillstånd i Mark- och miljööverdomstolen, vilket man nu i enighet har avslagit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.