Friluftsfrämjandet mottog miljonbidrag men saknar folk som kan hjälpa till.

Volontärer behövs till skidbacken

Publicerad

Efter att året börjat kyligt ser Ragnhildsborgsbacken ut att snart kunna öppna för skidåkning. Men trots miljonbidrag från kommunen kämpar backen med brist på volontärer.

I december förra året stod det klart. Friluftsfrämjandet beviljades ett bidrag på 2,3 miljoner kronor. Nu kunde man äntligen satsa ordentligt på Södertäljes skidbacke.

– Det betyder väldigt mycket för oss. Att kommunen samsynkar med vår ambition att få barnen att komma ut i naturen, säger Roger Strandberg som håller i event och marknadsföring i Friluftsfrämjandet i Södertälje.

Den nya utrustningen

För bidraget har man redan köpt en ny pistmaskin. Den gamla sjunger på sista versen och får titt som tätt lagas. Dessutom har nya snökanoner köpts in. Dessa är utformade som smala rör och kommer nu i veckan att spruta ut ännu mer snö vid en högre temperatur.

Volontärer

Tekniken finns snart komplett på plats och man är redo för vintern. Men en utmaning som man fortfarande står inför är bristen på volontärer som kan tänka sig att ägna fritiden åt skidbacken.

– Vi kämpar. Det är inte som det var förr i tiden då alla kunde hjälpa till. Det är nya tider nu och framförallt handlar det nog om att barnen bör vara intresserade för att man själv ska ställa upp, säger Roger Strandberg.

Nästa helg siktar man på att backen ska vara full av skidåkare. Förutsatt att temperaturen håller sig under minus tre grader. Och prognosen ser god ut, i skrivande stund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.