Telge fastigheter ska betala en halv miljon kronor då de inte gjort en korrekt offentlig upphandling, i samband med renovering av Scaniarinken. Foto: Klara Klintbo Skilje

Södertäljeföretag allt populärare

Uppdaterad
Publicerad

I årets anseendeindex hoppar Telge Energi från plats 25 till 15. Och Scania tar sig upp på prispallen.

När TNS Sifo presenterar årets anseendeindex över svenska företag finns två Södertäljeföretag med på topp 15. Scania har klättrat från fjärde till en (med Volvo) delad andraplats på listan. Men den stora klättringen står Telge Energi för. Elföretaget går från plats 25 förra året till en femtonde plats i år.

Enligt TNS Sifo är det till viss del en effekt av att hela energibranschen, som i regel har lågt anseende hos svenskarna, klättrar något. Men Telge Energi, som ligger högst bland energiföretagen och har ökat mest, utmärker sig menar opinionsföretaget.

– Ja, Telge sticker ut, säger Göran Celander på TNS Sifo. De har bättre betyg än andra i kategorin samhällsansvar. Det handlar om miljöansvar och om att vara transparent med hur man sätter sina priser. Så både det här med miljö och prisbiten är tydliga styrkor för Telge Energi som särskiljer företaget från de andra i branschen, säger han.

Anseendeindex baseras på över 4.000 intervjuer och 38 företag som finns med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.