47 omhändertagna för fylleri i Sörmland helgen

Uppdaterad
Publicerad

Sörmlandspolisen hade fullt upp även natten till söndag. 22 personer omhändertogs för fylleri vilket tillsammans med de 25 omhändertagna natten innan gör totalt 47 personer som omhändertagits för fylleri under helgen i Sörmland.

– Det toppar när det är lönehelg. Har vi över 20 omhändertaganden på en natt då räknar vi det som mycket och den här helgen är vi ju över det, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Enligt Urban Nordqvist innebär många omhändertaganden många arbetsmoment vilket i sin tur tar mycket resurser, då personerna inte bara ska tas in och sen släppas ut, utan behöver övervakas och i vissa fall även läkarvård och läkarbedömningar på akuten.

– Det innebär att de poliser som jobbar med det här inte hinner med något annat, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl.

De flesta av lördagsnattens omhändertaganden för fylleri skedde i Nyköping/Oxelösund där 11 personer omhändertogs, i Eskilstuna och Katrineholm omhändertogs 5 personer.

Grov misshandel

En kvinna i 30 – års ålder greps natten till söndag misstänkt för grov misshandel, men på grund av att hon var så kraftigt berusad kunde hon inte höras om händelsen. Och fortfarande på söndagsförmiddagen var hon ännu inte hörd enligt vakthavande befäl, det fanns inte heller någon uppgift om statusen på offret.

Fredag

– Natten har gått i berusningens tecken, så kommenterade Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl, fredagnattens händelser.

25 personer blev omhändertagna för att de var för berusad, 13 i Eskilstuna, två i Katrineholm och tio i Nyköping.

Förutom berusade personer hade polisen också ett antal misshandelshistorier under fredagnatten.

Klockan 22.10 greps en 67-årig man i Nyköping misstänkt för misshandel. Han anhölls senare under natten och ska förhöras under lördagen.

Greps efter inbrott

00.25 greps en 35-årig man i Eskilstuna misstänkt för grov misshandel. Han ska förhöras när han har nyktrat till uppger polisen.

02.49 greps en man i 50-årsåldern i Katrineholm misstänkt för inbrottsstöld. Han ska också förhöras när han har nyktrat till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.