Foto: SVT

Åklagaren: ”Får ta mig en funderare”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att männen inte fick så långa fängelsestraff som han yrkat är åklagare Henrik Ohlin tillfreds med domen mot de två män som stått inför rätta för dubbelvåldtäkten i Strängnäs.

På tisdagen dömdes en 31-årig och en 39-årig man till 4 respektive 2 och ett halvt års fängelse. Åklagare Henrik Ohlin hade dock yrkat på 5 respektive 3 års fängelse.

– I grunden är jag nöjd, men jag får ta mig en funderare på om jag ska överklaga eller inte, säger han.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Yrkade utvisning på båda

Ohlin hade även yrkat att både männen skulle utvisas, men tingsrättens bedömning är att endast 39-åringen ska utvisas efter avtjänat straff. Tingsrätten menar att 31-åringen riskerar döden eller annan omänsklig behandling i sitt hemland och att det därför föreligger hinder för utvisning.

– Det jag menar är att vi inte vet hur situationen ser ut i hans hemland när han avslutar fängelsestraffet, jag resonerade att man får ta ställning till det när straffet är avtjänat, säger Henrik Ohlin.

Den tredje mannen

Vid våldtäkterna i Strängnäs i somras misstänker man att ytterligare en man utöver 31- och 39-åringen deltog. Men den misstänktes identitet är fortfarande okänd.

– Statusen är oförändrad gällande den tredje mannen. Utredningen pågår, men vi har inte kommit längre, säger Henrik Ohlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Mer i ämnet