Foto: Arkivbild/David Hårseth

Åtalade släpptes efter bombrättegång

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen släpptes de två män som suttit häktade för delaktighet i sprängningen i Brandkärr. Men de är fortfarande misstänkta.

Männen, en 21-åring och en 30-åring, har suttit häktade i fyra månader. Men Nyköpings tingsrätt anser inte längre att de kan förstöra utredningen och därmed släpptes de efter fredagens slutförhandlingar. Men båda männen är fortfarande misstänkta, uppger Sörmlands Nyheter. 

Enligt rådmannen krävs nu flera överläggningar och när männen släpptes på fredagen hade man inte ens börjat diskutera huruvida männen är skyldiga.

När beskedet kom om att de åtalade skulle släppas, jublade deras anhöriga som närvarade under rättegången. Även 21-åringens advokat UllaBella af Klercker var nöjd med att hennes klient släpptes.

– Men det går inte att dra slutsatsen att de kommer att bli frikända, säger hon till Sörmland Nyheter.

Åklagarna yrkar att de båda männen ska dömas till fyra års fängelse för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Dom avkunnas 16 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.