Foto: Arkivfoto/SVT

Bombhot mot tingsrätten i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten i Eskilstuna utsattes för ett bombhot på tisdagsmorgonen och lokalerna utrymdes.

Hotet ringdes in till tingsrätten, som slog larm till polisen och utrymde lokalerna. Även frivårdens lokaler i samma byggnad evakuerades.

Polisen fick larmet klockan 08.45.

– Personen sa att det skulle smälla om 30 minuter, säger Thomas Fällman, biträdande vakthavande befäl, till SVT Nyheter Sörmland.

Polisen gjorde snabbt bedömningen att hotet inte var seriöst, efter att en genomsökning gjorts av lokalerna utan att något misstänkt hittats. Vid 9.30-tiden blåstes faran över och personalen kunde återvända till sina arbetsplatser.

Enligt Eskilstuna-Kuriren skulle ett större knarkmål fortsätta i tingsrätten på morgonen, men enligt polisen finns det inga belägg för att hotet har något samband med detta eftersom telefonsamtalet inte innehöll några detaljer.

Även kommunens växel fick ta emot ett bombhot på morgonen.

– Där var det någon som sa att det skulle smälla en bomb, helt ospecifierat, säger Lars Ånestrand, presstalesman vid polisen.

Även det hotes bedöms som oseriöst och det är inte känt om det finns någon koppling till hotet mot tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.