Branden i Katrineholm: Kan ha startat i elskåp

Uppdaterad
Publicerad

Branden som utbröt tidigt i morse i en industrilokal i Katrineholm var vid lunchtid under kontroll. Enligt räddningstjänsten startade branden troligen i ett elskåp.

Det var vid 04-tiden på morgonen som det kom ett larm om en brand i en industribyggnad i korsningen Fågelgatan och Trädgårdsgatan.

Till en början var området avspärrat cirka 300 meter från byggnaden, eftersom man misstänkte att det fanns gasflaskor i lokalen.

Släcktes under förmiddagen

– Vi har mellan 15-20 man på plats och släckningsarbetet kommer att ta tid. Men vi tror inte att branden kommer att sprida sig till andra byggnader, sa Christian Andersson, insatsledare vid Västra Sörmlands räddningstjänst på morgonen.

Efter ett tag minskades avspärrningarna och vid 11-tiden var släckningsarbetet i det närmaste avslutat. Räddningstjänstens fortsatte därefter arbetet med att minska rökutvecklingen.

Startade i elcentral

Enligt räddningsledaren så har branden troligtvis startat i en elcentral inne i byggnaden.

På kommunens hemsida uppmanades allmänheten att undvika rökiga platser. Under dagen har rökbildningen minskat och ska enligt räddningstjänsten ha avtagit helt under kvällen.

Polisen misstänker inget brott bakom branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.