Brand totalförstörde stuga

Uppdaterad
Publicerad

En gäststuga på ön Stavängsholmen utanför Sköldinge brann på torsdagen ner till grunden. Räddningstjänsten arbetade länge med att begränsa elden.

Vid klockan 16.30 på torsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en brand höll på att sprida sig på ett sommarstugeområde. Branden hade startat nära en av sommarstugorna och det fanns risk att fyra av de sex stugorna skulle slukas av elden. Men vinden tog fart mot en annan riktning och spreds istället mot skogen. På vägen totalförstördes dock en gäststuga.

– Det var tur att en boende upptäckte branden så vi kunde vara på plats kort därefter och släcka elden både vid stugorna och i skogen, säger Mathias Jörgensen, instatsledare vid Västra Sörmlands Räddningstjänst.

Stugägarna ringdes in och höll koll på området tillsammans med markägaren under natten.

– Brandorsaken är fortfarande oklar men om jag får spekulera så beror det på att de boende brände trädgårdsavfall under tisdagen. Branden hade startat precis där avfallet brann, säger Mathias Jörgensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.