Foto: SVT

De tilldelas barnrättspriset

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget Sörmlands barnrättspris tilldelas Simone Ekstrand och Patricia Thell vid tolkcentralen.

De mottog priset på 8.000 kronor i samarbete med en inspirationsdag i Eskilstuna för landstingets barnrättspiloter på onsdagen.

Enligt motiveringen har vinnarna i egenskap av informatörer vid tolkcentralen arbetat målmedvetet och engagerat med att förmedla och förtydliga barnets rättigheter. Det har lett till bättre möjligheter för barn och unga med hörselnedsättning att vara delaktiga på jämlika villkor, enligt juryn.

Tredjepris till brobyggare

Andra pris delas mellan intensiv- och uppvakningsavdelningen på Mälarsjukhuset samt Margareta Fridström och Ingela Stark vid specialisttandvården på samma sjukhus.

Intensiv- och uppvakningsavdelningen får priset för att de genom  kompetenshöjande insatser har fått medarbetare som är tryggare i sina möten med barn och unga.

Margareta Fridström och Ingela Stark prisas för sitt arbete med att bygga broar till barn som på olika sätt har svårigheter i mötet med tandvården.

Barnrättspriset instiftades 2009.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.