Våldtäkterna ska ha skett i närheten av Tosteröbron i Strängnäs. Foto: SVT

Dubbelvåldtäkten: DNA-svar väntas denna vecka

Uppdaterad
Publicerad

Polisen jobbar med oförminskad styrka när det gäller den anmälda dubbelvåldtäkten i Strängnäs. Och denna vecka väntas svar på den DNA-analys som görs.

SVT Nyheter Sörmland har tidigare berättat att en särskild grupp med totalt tretton poliser har avsatts för att jobba med den dubbelvåldtäkt som anmäldes i Strängnäs förra söndagen. Kvinnan har berättat att hon först våldtogs på en plats på Tosterön, och när hon flydde därifrån våldtogs hon på nytt av andra gärningsmän.

Utredningsgrupp intakt

– Gruppen är fortfarande intakt och vi hoppas kunna förbli det. Det här är en så pass allvarlig händelse att vi måste få klarhet i vad som hänt, säger Jonas Bergman, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Vad händer i utredningen just nu?

– Vi kartlägger natten för att få en sammanhängande tidslinje, och vi fortsätter med vittnesförhör. Det handlar om generella utredningsåtgärder alltså.

Finns det vittnen som sett våldtäkterna?

– Nej, det gör det inte.

Analys väntas i veckan

Ni har säkrat DNA, när väntas analysen vara färdig?

– NFC (nationellt forensiskt centrum – tidigare SKL) har sagt preliminärt denna vecka. Det är en stor bit i utredningen som vi väntar på.

Hur gör ni om DNA:t inte matchar någon som redan finns i era register? Går ni ut brett och topsar då?

– Det är klart att vi tittar på sådana alternativ, men då får man först smalna av gruppen man söker inom. Det finns ju lagar och annat att förhålla sig till, säger Jonas Bergman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Mer i ämnet