”Ett underbart gäng”

Uppdaterad
Publicerad

Uniteds supporterklubb Tuna12 har älskat sitt allsvenska lag från första början. Nu taggar de inför de sista toppstriderna.

– Vi försöker vila rösterna mellan matcherna så gott det går och sedan ger vi järnet under matcherna för vi vet att tjejerna vill ha det. De älskar det och vi älskar de, säger Morgan Nyberg Boussard, sekreterare och vice ordförande i Tuna12.

Supporterklubben Tuna12 älskar verkligen sitt United. De bildades för två säsonger sedan när Eskilstunalaget kom in i Damallsvenskan och sedan dess har de lett publikligan. Och de tänker inte bli färre under den viktiga matchen mot Linköping nu på söndag.

– Vi åker ner med åtminstone två bussar fulla med supportrar och vi räknar med att föra ett himla liv där nere . Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Morgan Nyberg Boussard.

Ändrade förväntningar

Hittills har lagets insats räckt till 46 poäng som placerar United högst upp i tabellen. Men när vi träffade supporterklubben innan säsongspremiären var man blygsam i sina förväntningar. Då sa man så här:

– Spontant vill jag säga att vi kan komma topp fyra. Förutsatt att alla får vara friska och hela. Jag tror att topp fyra är inte alls omöjligt, säger Morgan Nyberg Boussard.

Idag låter det dock helt annorlunda.

– Jag är fullständigt övertygad om att tjejerna fixar det här. Jag tror på guld, säger Morgan Nyberg Boussard.

Vad är nyckeln till guld?

– Det är en fantastisk grupp och de sliter för varandra. De tar den här extra metern för varandra. Jag vill tro att vi spelar in i det här också, att vi ger de extra procenten. Det är en grupp som är fantastisk och inte en enstaka stjärna. Det är ett underbart gäng!

Guld till United

Nu handlar det om en toppstrid där United, Rosengård och Linköping slåss om SM-guldet. Det som kvarstrår är två matcher. I helgen möts Eskilstuna och Linköping och nästa söndag spelar man hemma mot Göteborg.

– Det blir vinst och ett SM-guld till United. Underbart, säger Morgan Nyberg Boussard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.