Hyresgästföreningen uppmanar politiker att sansa sig

Publicerad

”Rusa inte iväg och bilda en koncern som kan ge negativa effekter för Nyköpingshems hyresgäster” – så skriver Hyresgästföreningen Östra Sörmland i ett öppet brev till kommunens politiker.

Kommunfullmäktige i Nyköping ska snart ta ställning till ett förslag om att lägga alla kommunens bolag under ett gemensamt moderbolag. En sådan konstruktion gör att ett överskott i ett av bolagen kan överföras till att täcka underskott i ett av de andra koncernbolagen utan att kommunen behöver skatta för detta.

Hyresgästföreningen är kritisk till förslaget och menar att det här kan leda till att hyresgästerna i kommunägda Nyköpingshem via sina hyresavier ska lyfta upp andra kommunala bolag som gör förluster.

Hyresgästföreningen är även kritisk till att varken hyresgästerna eller bostadsbolaget har fått lämna synpunkter på förslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.