Kulorna fastnade i väggar och fönster

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av den villa i centrala Eskilstuna som besköts i går kväll. Men det är fortfarande oklart vad som ligger bakom skjutningen.

– När polisen kom till platsen i går konstaterar man att det finns skador på fastigheten och idag har tekniker bekräftat att de kommit från någon form av skjutvapen. Men det är ingen projektil som tagit sig in i själva fastigheten, utan de har fastnat i fasad och fönster, säger Lars Franzell, chef vid polisens enhet för grova brott, som leder utredningen.

Oklart vad som ligger bakom

Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

Har skjutningen något samband med de skjutningar som varit tidigare i Eskilstuna?

– Det har ju varit så att skjutningar inte tidigare har varit mot någon som inte är involverad i någonting, utan det har varit uppgörelser mellan kriminella grupperingar. I det här fallet kan jag ännu inte uttala mig om det förrän vi har forskat lite mer i förhör och så vidare, säger Lars Franzell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.