Landstinget ställer in Greklandsresa

Uppdaterad
Publicerad

60 personer från kirurgkliniken på Mälarsjukhuset i Eskilstuna skulle åka på tjänsteresa till Grekland i maj. Men nu ställs resan in efter att den uppmärksammats i media.

– I Landstinget Sörmland förvaltar vi medborgarnas förtroende. Att förlägga personalutveckling utomlands är inte motiverat. Därför ställs resan in, säger landstingsdirektör Jan Grönlund i ett pressmeddelande.

Det var Eskilstuna-Kuriren som på torsdagen berättade om resan. Cirka 60 personer från kirurgkliniken på Mälarsjukhuset i Eskilstuna skulle åka till Aten för att jobba med förbättringsarbete och göra ett studiebeök på ett sjukhus.

”Viktigt med kompetensutveckling”

Kostnaden var 10 000 kronor per person och skulle betalas med pengar som kirurgkliniken fått in genom olika typer av projekt som man deltagit i.

Men nu blir det alltså inget av det.

– Jag förstår att medarbetarna blir besvikna. Det är viktigt med kompetensutveckling men sörmlänningarnas förtroende för vår verksamhet väger i detta fall tyngre, säger Jörgen Striem, hälso- och sjukvårdschef, i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.