Ny skottlossning – bil beskjuten

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen larmades polisen om en skottlossning på Marielundsgatan i Eskilstuna. Under natten har polisen genomfört sökning på plats med hund men utan resultat.

Det var vid 19.30 igår kväll som inte mindre än fem polisbilar dirigerades till Marielundsgatan i övre Nyfors. Detta efter larm om att en parkerad bil beskjutits med minst ett skott.

– Vi får in ett samtal från en boende om att någon ska ha skjutit på hans bil, säger Joakim Andersson, vakthavande befäl på Södermanlandspolisen.

Ingen skadad

Polisen bekräftar att minst ett skott träffat förardörren på bilen. Ingen person ska ha skadats.

– Det är ett kulhål som vi konstaterat på förardörren. Ägaren satt inte i bilen som tur var. I nuläget är vi på plats och utreder ärendet, mer än så vet jag inte.

”Larmaren förvånad”

Mannen vars bil beskjutits är inte känd av polisen sedan tidigare.

– Han tillhör inte den kriminella kretsen, så han är förvånad varför någon skjutit på hans bil, säger Joakim Andersson.

Platsen är avspärrad och polispatrullen arbetar på platsen. Bilen bergades från platsen för teknisk undersökningen. Polisen har på tisdagmorgonen ännu inga uppgifter om någon misstänkt gärningsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.