Sara Lennman under junior-VM i Ukraina 2013. Foto: Deca

Lennman redo för junior-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sara Lennman från Katrineholm är enda sörmlänning i den svenska truppen.

Den 16-19 juli vankas det sportfest i Eskilstuna. Då kommer tusentals atleter och tränare att inta staden och friidrottsarenan Ekängen. In i det sista har många unga friidrottare kämpat för att nå det resultat som kvalificerar dem för EM. Sara Lennman från Katrineholm stötte sin kula tillräckligt långt redan i början av juni på Backavallen. Därför är hon en del av den EM-trupp som på tisdagen presenterades av det svenska friidrottsförbundet.

Lennman bor, studerar och tränar i Falun och stannar kvar där fram till avresan mot Eskilstuna nästa vecka.

Junior-EM i friidrott

– Det blir några lugna dagar nu innan förlägret drar igång här i Falun på lördag, säger Sara Lennman till SVT Nyheter Sörmland.

Lennman blir Sörmlands enda representant under JEM. På förhand tippades även spjutkastaren Linn Peura från Flen klara kvalgränsen men tekniska problem under sommaren ställde till det och landslagsplatsen till mästerskapet uteblev.

Junior-EM invigs officiellt onsdagen den 15 juli och pågår alltså fram till söndagen den 19:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Junior-EM i friidrott

Mer i ämnet