Mest publik i damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Årets nykomling, Eskilstuna United, hamnar på en sjunde plats i Damallsvenskan. Men när det gäller publik är United bäst i Sverige.

– Att vi skulle fortsätta spela i Damallsvenskan var ju klart tidigt efter en ganska bra vår. Sett till prestationer i stort hade vi önskat att vi hade tagit några poäng till och hamnat lite högre upp i tabellen, säger huvudtränaren Viktor Eriksson.

Nådde målet

Gårdagens förlust mot KIF Örebro ligger tungt över Eskilstuna United. Men årets nykomling i Damallsvenskan lyckades uppnå sitt mål, att hålla sig kvar.

– Vi har bra kemi inom laget, vi har lärt oss mycket under säsongen och så har vi jobbat hårt, säger lagkaptenen Vaila Barsley som har suttit på avbytarbänken under halva säsongen på grund av en diskbråcksskada.

– Jag skulle sammanfatta säsongen som hårt jobb och bra laganda, säger Louise Quinn.

Tunga namn stannar kvar

Eskilstuna United håller på att sätta ihop en ny trupp och idag är knappt hälften av spelarna klara. Bland annat stannar Malin Diaz, Gaelle Enganamouit och Elin Wahlström, och redan nu blickar laget framåt.

– Vi måste bli bättre på anfall. Vi har haft ett bra försvar och inte bara från backsidan utan från alla håll men anfallet kan förbättras, säger Vaila Barsley.

Bäst i publikligan

Eskilstunalaget kan med all sannolikhet räkna med högt publikstöd. Laget toppade nämligen publikligan under den gångna säsongen med totalt 27000. Rosengård som i år tog sitt andra SM-guld hade en publik på drygt 23000.

– Jag tycker att det dels visar på att Eskilstuna är en fotbollsstad och att det är många som bryr sig om fotbollen här, dels är Damallsvenskan något nytt här som lockar folk till arenan för första gången. Det är ett enormt stöd för oss och vi är jätte stolta. Det är en utmaning för föreningen att fortsätta jobba hårt med att få folk till matcherna, säger Viktor Eriksson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.