Nya spåren i Eskilstuna ska passa alla

Uppdaterad
Publicerad

Cyklisterna i Eskilstuna har väntat länge, men nu har stan fått ett motionsspår som i första hand är vigt åt att åka mountainbike. I tisdags kväll invigdes slingorna i Odlareskogen.

Totalt är det motionsslingor på ungefär 7,5 kilometer som numera i första hand är vigt åt mountainbikeåkning i Odlareskogen. Tidigare har cyklisterna fått samsas och kommit i andra hand i motionsspår i Eskilstuna och ett uppmärkt mountainbike-spår är därför efterlängtat.

– Det har länge varit på tal att ordna en uppmärkt bana i Vilsta, men där har vi ännu inte hittat lösningar som fungerar även för andra motionärer. Det blev enklare att vara här i Odlareskogen i stället, säger Tomas Gustafsson, Eskilstuna cykelklubb, ECK.

Välbesökt invigning

– Det är jätteroligt att det är så mycket folk här, säger Anders Björk, handläggare på kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna kommun.

Även om de flesta som tog sig till tisdagskvällens invigning är aktiva inom Eskilstuna cykelklubb så finns det kortare slingor i skogen som man behöver vara något proffs för att ta sig runt.

– Det är egentligen inte många ställen som är speciellt tekniskt utmanande. Men det finns ju lite berghällar, stenar och rötter, men de är inte så farliga. Man kan ju även kliva av och gå de partierna , säger Tomas Gustafsson.

”Det går undan”

Marcus Nylén har cyklat för ECK i ett år.

Vad är det som är så kul med cykling?

– Det är att det går undan och det är roligt att cykla i terräng. Det är äventyrsaktigt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.