Foto: SVT/TT

Nyktra studenter i ny satsning

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska supandet minskas bland studenterna. Mälardalens studentkår deltar i ett projekt som ska ge ett nyktrare studentliv.

På Mälardalens högskola i Eskilstuna har studentlivet börjat igen och de första veckorna är fyllda med olika aktiviteter och upptåg. De nya studenterna ska välkomnas in i det nya livet och inte sällan med hjälp av alkohol. Sveriges förenade studentkårer (SFS) och organisationen IQ försöker ändra studenttraditionerna till en sundare inriktning där alkoholen inte längre är i fokus. Satsningen kallas Bästa festen.

– En smartare och mer inkluderande alkoholkultur, är ett sätt att gå, säger eventsamordnaren Alexandra Ringström på Mälardalens studentkår.

Till exempel genom diskussioner och samtal.

Man satsar även på fadderverksamhet där nyktra faddrar hjälper till att hålla ordning och samtidigt vara ett stöd till de nya studenterna.

– Det går att ha kul utan alkohol, säger lärarstudenten Johanna Aura till SVT Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.