Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kvinna överfallen i elljusspår

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Katrineholm ska ha blivit överfallen av en okänd man under en joggingtur. Händelsen rubriceras av polisen som försök till våldtäkt.

Händelsen ska ha ägt rum vid 10.00-tiden på tisdagsförmiddagen, då en kvinna i 20-årsåldern rörde sig i elljusspåret i Stalls Backe i Katrineholm.

Enligt polisen hörde kvinnan steg komma mot henne när hon närmade sig en kurva, varpå hon vände för att gå tillbaks den väg hon kommit.

Då grep en man tag i hennes armar, la en hand över hennes mun, och försökte dra henne till marken.

Kvinnan lyckades dock sparka sig loss och sprang till sin bil som stod parkerad i närheten.

Ingen misstänkt

Enligt de signalement som kvinnan ett till polisen handlar det om en man mellan 25 och 30 år, 180 centimeter lång, med normal kroppsbyggnad och långt hår. Polisen har dock inga spår från platsen, och heller ingen misstänkt.

De poliser som patrullerar i Katrineholmsområdet håller nu extra utkik efter personer som passar den beskrivningen, men i övrigt finns det inte mycket att göra menar Bengt Jansson på sörmlandspolisen.

 – Sånna här fall är mycket svårövervakade. Det finns inget meningsfullt att göra, säger Bengt Jansson.

”Ingen anledning för oro när man joggar”

Bengt Jansson säger att han förstår att människor, främst kvinnor, blir oroliga när en sån här händelse sker, men att chansen att bli överfallen över lag är mycket liten.

 – Vi får in många anmälningar om våldtäkter, men bara en väldigt liten del handlar om överfall. Statistiskt sett finns det generellt ingen anledning att vara orolig är man går ut och joggar, säger Bengt Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.